Tuesday, November 4, 2008

so far: 338 vs 159

Ongelofelijk.

De Amerikanen hebben massaal gestemd voor verandering. Voor de eerste keer zal een Afro-American man hen hoop geven. Het zal nodig zijn want de moraal in dit land is diep weggezakt. Weldra een einde aan acht jaar politiek bewind onder leiding van een arrogante baviaan die de geschiedenis zal ingaan als "war president" van een zinloze oorlog die Amerika bankroet heeft gemaakt (prijskaartje: $600000000000, das een 6 met 11 nullen).

Bij het zien van de reactie van de mensen op tv op het ogenblik dat de president-elect bekend werd gemaakt, de emoties, de tranen... ging er bij mezelf ook spontaan een snaartje trillen. Zou ik meevoelen met dit volk? Hmm, 't zal eerder zijn zoals bij ne maat van ons die emotioneel wordt telkens bij het horen van de hymne van de Champions League.

De uitdagingen voor de nieuwe president zijn gigantisch. Zijn taak begint morgen. Verkozen worden tot toekomstig leider van een land is een ding. Er werk van maken een ander. Deze man kan er van meespreken.

1 comment:

Anonymous said...

Een kleine correctie LJ.
Niet de hymne, maar wel wanneer er na de finale v.d. Champions League een beker omhoog uitgereikt wordt door de kapitein van het winnend club en waarna je een single 'we are the champion' van Qeens door het stadion hoor.
Hooow man, daar krijg je pas kippenvel (en emotioneel) van ;-)))

From the Pakistany