Wednesday, November 12, 2008

bad news

Het is nog altijd goed weer hier, maar het regent slecht nieuws. Laatste update, National heeft 5% van zijn werknemers ontslagen. Van de ene ogenblik op de andere. Onmeedogenloos. Even na middag heeft de CEO een mailtje rondgestuurd om het nieuws aan te kondigen. De meeste slachtsoffers vallen hier in Santa Clara. Het wordt wel heel griezelig als je die mensen ook effectief kent. De ene ogenblik werk je met hen samen aan een project, de andere ogenblik maakt die persoon zijn cubicle leeg. No time to waste.

Pfft...
Afwachten...

Monday, November 10, 2008

't is weer zo ver

Even voor middag vandaag was het weer zo ver. In the office luidde het:
"Did you feel it?"
"Oh, that has been a while..."


Een 3.2tje, niets vergeleken met de 5.6 van vorig jaar, die was 250 maal straffer, maar toch duidelijk voelbaar.

anno 2008

anno 2007

Quasi rond dezelfde periode in't jaar en pal op dezelfde plek, niet al te ver van 't werk. Nog maar eens een herinnering dat de mens de nietige speelbal is van Moeder Aarde en dat de plek waar we wonen drijft op gelatine.

Tuesday, November 4, 2008

so far: 338 vs 159

Ongelofelijk.

De Amerikanen hebben massaal gestemd voor verandering. Voor de eerste keer zal een Afro-American man hen hoop geven. Het zal nodig zijn want de moraal in dit land is diep weggezakt. Weldra een einde aan acht jaar politiek bewind onder leiding van een arrogante baviaan die de geschiedenis zal ingaan als "war president" van een zinloze oorlog die Amerika bankroet heeft gemaakt (prijskaartje: $600000000000, das een 6 met 11 nullen).

Bij het zien van de reactie van de mensen op tv op het ogenblik dat de president-elect bekend werd gemaakt, de emoties, de tranen... ging er bij mezelf ook spontaan een snaartje trillen. Zou ik meevoelen met dit volk? Hmm, 't zal eerder zijn zoals bij ne maat van ons die emotioneel wordt telkens bij het horen van de hymne van de Champions League.

De uitdagingen voor de nieuwe president zijn gigantisch. Zijn taak begint morgen. Verkozen worden tot toekomstig leider van een land is een ding. Er werk van maken een ander. Deze man kan er van meespreken.

Saturday, November 1, 2008

H20

Zonder water overleef je geen 3 dagen...

It's raining man, hallelujah. Voor het eerst sinds 7 maanden regent het hier. En stevig nogwel, met donder en bliksem. Dit betekent dan ook meteen het einde van het droge seizoen. En het doet eigenlijk wel goed. Niet dat ik als een zot naar buiten ben gestormd om te gaan dansen in de regen, maar 'k heb onze Chevy wel uitgereden voor een gratis carwash beurt :) Nu, een beetje regen schrikt me absoluut niet af, dus ik zal nog altijd met het fietske naar werk gaan, enkel oppassen voor de extra vettige bladeren op het wegdek.

Dit jaar is officieel uitgeroepen tot een jaar van extreme droogte in California. Het heeft niet al te veel geregend/gesneeuwd dit jaar en de voorraad in de waterbekkens is serieus gekrompen. De oogst is bedreigd en de risico op bosbranden reeel. Niet zo tof voor Arnie, want de staat California is al zo goed als bankroet... En op TV zie je geregeld spotjes die mensen moeten sensibilizeren om een keer niet TE veel water te gebruiken om je gazon te besprinkelen of de tuinslang NIET te l
aten lopen terwijl je de wagen wast. Common sense zou ik zeggen.

De toekomst belooft niet beter te worden. Het zal hier nog droger worder door global warming en de sneeuw op de toppen van de Sierra Nevada, wiens smeltwater essentieel is voor California's watervoorziening, zal verder inkrimpen. Drinkbaar water wordt het thema van de eeuw, als de mensheid tegen dan de wereld nog niet verschroeid heeft en op tijd is overschakelt van fossiele brandstoffen naar solar, wind en geothermal. En laten we hopen dat de US en zijn nieuwe president hier een prominente rol in gaat spelen en niet afkomt met nieuwe zever zoals Clean Coal (de nieuwe hype om steenkool 'proper' te verbranden en zelfs om te zetten tot gas en naft om op die manier minder vaatjes ruwe aardolie te moeten importeren en dus minder dollars naar het buitenland sturen)


Halloween

Gisteren was het weer Halloween geweest. Dit is American culture op zijn best. Als kleine totters onder het waken
d oog van hun ouders aankloppen van huis tot huis om snoep in te zamelen, dan is dat schattig (trick-or-treat is redelijk vergelijkbaar met nieuwejaartje-zoete-varken-heeft-vier-voeten). Als jongeren zich sminken als marilyn manson, dan is dat uit de bol gaan. Als volwassen mensen verkleed rondlopen alsof het carnaval is, dan is dat helemaal te gek. James S bij ons op werk liep rond met een pompoen over zijn kop getrokken. Komaan zeg...