Saturday, January 5, 2008

Noodweer in California

Begin van deze week nog stralende zon toen wij in San Diego zaten : op nieuwjaarsdag met 22°C, klare hemel en droog vertrokken richting Mountain View. Sinds donderdag is het weer hier helemaal gekeerd. Begon met enkele regenbuien zoals we in België wel wat vaker hebben, maar vanaf vrijdag is het hier met bakken beginnen regenen. Zo'n zware storm die je wel eens 1x per jaar in België meemaakt, maar hier... Het is uitzonderlijk dat je meer dan een week overvloedig stormweer voorspeld krijgt. En zeker omdat het voorbije jaar een van de droogste jaren ooit in California was. Bepaalde gebieden van California kwamen zonder stroom te zitten door afgerukte elektriciteitsdraden en het zuiden van California waarschuwt voor modderstromen in de gebieden die onlangs door de bosbranden getroffen zijn omdat de grond daar loszit.
Het resultaat bij ons in de buurt : overal afgerukte takken en bladeren, goten die blijven overlopen, de parking van ons appartementcomplex overal diepe plassen. De reinigingsdiensten gaan wel wat werk hebben met het opkuisen van dit alles.

Ik was gisteren gelukkig ganse dag thuis, maar Li Jen moest nog naar werk, niet met de fiets weliswaar maar met paraplu en bus. Terwijl hij op de bus stond te wachten, is zijn paraplu - en die van ons is een redelijk groot en stevig exemplaar - een keer of 10 binnenste buiten gekeerd door de felle rukwinden. Bovenaan bleef hij wel droog, maar tot aan zijn knieën was hij helemaal nat omdat de regen volgens hem bijna horizontaal viel.
Vandaag wat minder wind, maar wel terug regen, regen, regen. Net terug van onze wekelijkse boodschappen in San Antonio. Ik had mijn werfschoenen maar aangedaan, omdat die min of meer waterdicht zijn, maar zo nat zijn ze zelfs niet in België ooit geworden. Blij dat we terug binnen zitten. Een auto had wel handig geweest nu. Momenteel is het eventjes gestopt en de zon breekt een beetje door. Mijn voeten zijn lekker aan het opdrogen en opwarmen aan ons elektrisch kacheltje.
Hmmm... heel even had ik de indruk terug thuis in België te zijn ;-).

No comments: