Monday, November 5, 2007

Rustig weekend

Een nieuwe week, een nieuwe start en nieuwe moed. Ondertussen zijn we aanbeland aan het begin van week 7 in California. Het belooft een aangename week te worden : weersvoorspellingen beloven rond 20°C en (voorlopig) geen neerslag.
Voorbije weekend was aangenaam en rustig geweest. Geen echte verplichtingen (boodschappen) gedaan, gewoon genieten van het aangenaam warm herfstweer hier en van elkaars gezelschap.

Zaterdag 03/11/07 hebben we allebei uitgeslapen en zijn we in tot in de namiddag thuis gebleven om Alan te verrassen op zijn verjaardagsfeest : hij werd zeer professioneel in de val gelokt door onze vrienden in thuisbasis België, onder het motto nog eens revange "Kolonisten van Catan" pakken :)). Haha, meestal heeft hij wel iets door, behalve deze keer.... De verrassing was dat Li Jen en ik onverwachts op een pc-scherm via videochat verschenen en dan begonnen te zingen, waarop de rest ging inpikken.

Daarna werd er voor een tweede keer gezongen, vanuit thuisbasis België voor Li Jen zijn verjaardag (surprise!!!), omdat hij zondag ging verjaren. The surpriser became the surpisee...
Het was ongelooflijk fijn iedereen daar aan de andere kant te zien. Eigenlijk is er niet veel veranderd, met uitzondering dat we er niet bij waren. Dezelfde vrolijke groep zoals altijd. Goh, ik mis ze wel, de gekke bende... Nog eventjes gebabbeld, waarna we de feestvierders hebben laten begaan, en wij met ons tweetjes de Light Rail pakten richting Campbell. Een 'stadje' ten zuiden van Mountain View dat we nog niet bezocht hadden. Was wel een uurtje rijden, denk dat we allebei in de tram in slaap vielen. Daar waren we op zoek gegaan naar een boekenwinkel, waar een schattige kat met de naam 'ISBN' de winkelhulp is.


Sinds dat wij hier zijn, struinen wij zoveel mogelijk boekenwinkels af, liefst tweedehandse, om te zien of er interessante boeken te vinden zijn. De sfeer van een boekenwinkel straalt altijd zo'n serene en rustige sfeer uit. De sfeer van kennis. De sfeer van 'exploration of the mind'. Niet dat wij altijd iets kopen, gewoon onze dag kan meestal niet stuk, als we weer een nieuwe boekenwinkel gevonden hebben. We kijken graag in kook-, reis- en taalboeken.


Tegen de vroege avond, zijn we in Campbell iets gaan eten in een organisch (bio) restaurant : Aqui Cal-Mex, waar men voornamelijk Californian style Mexicaans eten serveren. Li Jen heeft een veggie burrito besteld (ik ben de tel al kwijt van hoeveel burrito's we al gegeten hebben) en ik een crabcake salad met 3-kleurige tortilla chips reepjes. DELICIOUS !
Tegen de latere avond, Light Rail terug richting Mountain View en een stop gemaakt in downtown San José by night. Beetje rondgekuierd tussen het schoon volk dat zich klaarmaakte voor the Saturday Night out. Het was nog aangenaam warm die avond, meestal koelt het in de avond redelijk snel af in de vallei. Een Starbucks 'vinte' (de bijna 600 ml cup) en met ons tweetjes opgesoupeerd. Hmmm... de zoveelste Pumpkin Spice Latte.


Zondag 04/11/07, gisteren dus, werd Li Jen 29 jaar.... Gedurende een kleine 4 maanden in het jaar, hebben wij dezelfde leeftijd. Ooit, in het begin toen wij nog vrienden waren, heeft hij me voor de grap eens wijsgemaakt dat hij van het jaar 1977 was, waardoor ik hem zeker een aantal jaren lang verjaardagskaarten heb opgestuurd met een verkeerd jaartal... totdat ik op een gegeven ogenblik zijn identiteitskaart ergens zag liggen... GRRRR... Blijkbaar was hij van hetzelfde jaar als ik, maar dan een 9 maandjes jonger. YEAH I LIKE YOUNGER MEN ;p. Dus hebben we zeker één van zijn vroege 20'er jaren dubbel gevierd ;))
Die ochtend hebben we met zijn familie in Ekeren gewebcamd, alsook met zijn 4-jarig neefje en zijn tweede zus in Kapellen. Zijn neefje was helemaal hyper en blij om zijn oom terug te zien ;). Ongelooflijk hoe vroeg die kleine totters tegenwoordig met pc en aanverwanten overweg kunnen. Surfen en klikken per muis leren ze veel eerder dan ook maar één woord te lezen. Het is de generatie die nooit een leven zonder internet zullen gekend hebben...


Tegen de namiddag, zijn we vertrokken richting San Francisco. Van het chaotische Chinatown naar het rustige Japantown gestapt. Daar nog een ander leuk Japans winkeltje ontdekt, waar we allerlei huishoudspulletjes hebben gekocht. En een Japanse lunchbox voor Li Jen. Japanners hebben echt wel heel veel al dan niet handige denkbare en ondenkbare snuisterijen liggen. Je kan het maar zo gek niet bedenken.
Li Jen zijn verjaardag gevierd met een avondje rollende sushi-boten en gegeten tot we vol waren. De laatste keer dat we sushi aan de lopende band hebben gegeten, was 4 jaar geleden in Tokyo.... hmmm... oishikatta desu ne !

2 comments:

Joa said...

Hallo eltee en lijen!

Plezant om alles via deze blog te volgen. En plezant om jullie op webcam te zien afgelopen weekend. De foto's zullen nog wel volgen ;-)

Groetjes!

Kristel Holsbeek said...

Een gelukkige verjaardag gewenst Li Jen...