Wednesday, November 28, 2007

City of Angels III

Reisverslag van dag 3 citytrip naar Los Angeles...

zaterdag 24/11/07
Op tijd in de ochtend opgestaan om vroeg ontbijt te eten. Het beloofde een aangename warme dag te worden die dag. Het nieuws van de dag meldde dat sinds vorige nacht enkele vuurhaarden in Malibu waren ontdekt. Het brandde weer in de regio.
Na ontbijt onze rugzakken ingepakt en klaargemaakt om uit te checken. Nog even in de lobby mijn mail gecheckt en wat businformatie opgezocht. Op ons programma stond : El Pueblo, business district LA en Koreatown.

El Pueblo

... is het oudste stadsgedeelte van Los Angeles, gesticht op het einde van de 18de eeuw door de toenmalige Spaanse gouverneur van California. De wijk heeft een overwegend Spaans-Mexicaans karakter en hier bevindt zich ook de oudst bestaande woning in LA. Langs de 'Olvera Street' staan talrijke kleurrijke door Mexicanen uitgebaatte kraampjes van kleren, hoeden en snacks zoals churros. Uiteraard konden we het niet laten, zelfs vlak na het ontbijt, ervan te proeven. Ze waren alvast veel lekkerder dan degene die we op Sinksenfoor of Leuven Kermis hebben gegeten... en bovendien met kaneelsmaak... hmmm....

Business district LA
... bestaat vooral uit een aantal blokken van indrukwekkende en vooral hoge gebouwen. Achitecturaal niet veel bijzonders, toch niet als je de hoogbouw in Aziatische steden als Hong Kong of Tokyo al hebt gezien, maar toch... een skyline van hoogbouw is altijd mooi om naar te kijken.

Rond de middag even een break gepakt aan Pershing Square. Daar stonden een rij van kinderen te wachten tot de schaatsbaan openging. Het was best wel een gek zicht : schaatsen in hartje LA onder de palmbomen met een zon van 23°C. Moet kunnen :-).

Een aantal gebouwen die we langs binnen hebben bezocht : LA Central Library, Westin Bonaventure Hotel - omdat je daar met de buitenliften kan spelen tot 35 verdiepingen hoog en omdat onze governor Arnie daar met een paard in de lift heeft gezeten in de film 'True Lies' ;-)).

Maar het meest onder de indruk waren we toch wel van de Walt Disney Concert Hall van Frank O. Gehry. Nu we het toch over architecten hebben, zijn we op de weg richting de Concert Hall een oude klasgenoot van mij uit architectuur tegengekomen : WIET ! Eigenlijk zag ik hem niet aankomen - hij is ook een kop groter dan mij en ik kijk zelden naar boven als ik loop - en ben ik quasi tegen hem aangelopen toen ik het doorhad.... :-)) Over een zeer ongelooflijk toeval gesproken :-) Hij was net met zijn kersverse vrouw Heather op huwelijksreis door de States. Moet het nu echt wel lukken dat we elkaar in zo'n groot land juist op die plek tegenkwamen : hij op weg van en ik op weg naar het gebouw van een beroemde architect. Het vreemde is, dat we elkaar in de week voor ons vertrek naar de States ook in Leuven zijn tegenkwamen - Leuven is klein - maar het toeval wilde dat hij ook van plan was om samen met Heather naar de States te verhuizen. We hebben hier dus maar een foto van genomen om dit ongelooflijk toeval te staven...


Koreatown

Ons tripje naar LA werd afgesloten met een bezoekje naar Koreatown. In tegenstelling tot San Francisco, hebben de Koreanen hier echt een aparte district met hun eigen winkels en voorzieningen en staat deze Koreatown bekend als de grootste in de States. De plaatselijke shoppingmall 'Koreatown Plaza' is een 3-verdieping hoge winkelcentrum met zowel Koreaanse als niet-Koreaanse winkels, eetgelegeheden, ... volledig uitgebaat door Koreanen. Op het gelijkvloers is er een foodcourt waar je je te goed kan doen aan allerlei Koreaanse specialiteiten tegen zeer redelijke prijs. Daar hebben we ongelooflijk lekker genoten van een 'Galbi Baek Ban' (in speciale saus gemarineerde botloze ribbetjes op hete plaat met rijst, soep en bijgerechten) en een 'Haemul Dolsot Bibimbap' (spicy zeevruchten met rijst en groenten in superhete aarden potje). Het aarden potje is zo heet dat de rijst er gedurende 20 minuten blijft sissen zodat deze een lekker krokant korstje krijgt. Hmmm.... krijg het water weer in de mond nu ik er aan terug denk.

No comments: