Tuesday, October 23, 2007

The aircraft has landed !

Een nieuwe dag hier in Mountain View... de hemel kleurt weer helderblauw zonder ook maar één wolk aan de hemel. Het wordt vandaag 26°C... Ik zou het zwembad kunnen induiken tussen de middag, but first things first : deze blog eindelijk helemaal up to date brengen.

.... DE VLUCHT ....
Onze vlucht vertrok om 6.10u vanuit Zaventem, met een tussentop in Schiphol. Daar hebben we een klein ontbijtje gepakt met prachtig zicht op de startbaan, bij zonsopgang. We hebben daar de afscheidskaartjes gelezen die onze vrienden ons hebben meegegeven voor ons vertrek. Er waren best ontroerende verhaaltjes bij. Het was fijn iedereen nog zo dicht bij ons te hebben, in de vorm van woorden dan...
Traantjes zijn er weer een beetje gevloeid (bij mij natuurlijk, want Li Jen is een dappere ridder ;)) vanaf het moment dat we vanuit Schiphol opstegen, we gingen de Europese bodem voor een tijdje verlaten. Kon het nog steeds niet geloven dat we echt vertrokken waren. Maar misschien kwam het ook door de vermoeidheid en de overflow aan emoties van de laatste week.
De rest van de vlucht viel goed mee, eigenlijk hebben we vooral veel geslapen, met uitz
ondering van de maaltijden dan. Zoals de meesten wel weten, ben ik verzot op vliegtuigmaaltijden, des te meer omdat je er niets voor moet doen en ze komen het serveren en afruimen, en alles is zo leuk verpakt. Maar ze vielen deze keer een beetje tegen, snif. Tussendoor heb ik heb ik wat kiekjes genomen van de lucht, terwijl Li Jen aan het slapen was.

We waren geland op zaterdag 22/09/07, ergens na de middag in San Francisco airport, het tijdsverschil met België is 9u vroeger. Tegen onze verwachtingen in was het een grauwe dag en het had juist geregend... Daar ging ons beeld van "sunny" California toen we uit het vliegtuig stapten. Het leek net België ;).
De koffers kwamen mooi op tijd aan en dan nog door de douane. Als daar iets mis ging, dan waren we "gejost". We hebben al verhalen gehoord dat een visa krijgen nog niet persé wil betekenen dat we het land binnen mogen, zeker niet na 9/11. Iedereen is superalert. Na een korte ondervraging, werden we doorgelaten, OEF!! We waren binnen.

Taxi gepakt en naar onze voorlopige residentie in Mountain View gevoerd, een soort hotel-appartementje met keuken en aanrecht waar we 12 dagen gingen verblijven. Meteen de buurt te voet (toch grote afstanden hier: half uurtje stappen heen en half uurtje terug) gaan verkennen, op zoek naar voedsel. Ons eerste Amerikaans eten is verorberd in de Subway, en neen ! dit is nog altijd GEEN fastfood he !! Een naburige supermarkt Wholefoods binnengestapt (en wat voor één : ALLEEN MAAR VOEDING ;)) om beetje eten in te kopen en daarna terug naar hotel gestapt, uitgebreid gedoucht en rond een uur of 18h plaatselijke tijd in ons bed gekropen en 15 uur lang uitgeslapen. We hadden al één week geen bed meer gezien !!!!

(Wie kan raden wat we in het donker aan het doen zijn, wint een ticket naar San Francisco ;))

No comments: