Tuesday, October 30, 2007

LTC live broadcasting : Weirdos on the VTA Light Rail

Je komt heel wat volk tegen als je hier vaak de tram pakt. De meesten zijn 'commuters', mensen die dagelijks met openbaar vervoer pendelen tussen wonen en werken. Grotendeels Indiërs en andere Aziaten, ook wat Amerikanen (die pakken meestal de auto). Maar af en toe ook 'gewone' arbeidersmensen en wat lokale jeugd (vooral in het weekend dan). We zitten hier in een regio met heel weinig criminaliteit, met San José als de veiligste grootstad in de US. Wat wil je, met al die IT'ers rondom je heen ;-)).
En toch, kom je af en toe wat vreemd volk tegen. Vooral als je op de achterste bankjes van de tram zit. Wij hebben momenteel geen tv, maar het gadeslaan en afluisteren naar dagelijkse gesprekken op de tram, zijn op zich al reality tv voor ons. 'Afluisteren' is veel gezegd. We moeten eigenlijk helemaal GEEN moeite doen om gesprekken af te luisteren. Op een of andere manier hebben de mensen in Amerika de neiging om heel hun leven te 'broadcasten' op de tram, of waar ze zich ook bevinden. Toegegeven, in België op de trein, hoor je af en toe ook het ganse levensverhaal van mensen via de gsm, maar dat zijn toevallig de luidruchtige gevallen. Maar hier lijkt iedereen zo een beetje te zijn. Moet het nu juist lukken dat we net voorbije zaterdag drie op één rij interessante gevallen hebben meegemaakt, waarbij Li Jen zich toch ongerust begon te maken als ik alleen op de tram zit na mijn avondles Koreaans.

# Case 1 : Gangsta Thug
Op ons rit naar de San José Flea Market. We wisten niet hoe de kerel eruit zag, maar hij zat 2 bankjes achter ons, helemaal achteraan in de hoek, en we durfden eigenlijk niet om te kijken. Het enige wat we voelden is dat die kerel wel heel pissed moest zijn op iemand, omdat hij voortdurend luidop aan het schelden was in zijn gsm. Enkele van zijn quotes (voortaan neem ik een voicerecorder mee ;-) :
"I'm still sittin' in this f***ing train, man... shit ...
I'm expecting my stuff by tomorrow, 'cause I'm runnin' out of stuff, u know what I mean. So c u when I get there"
"U are a piece of shit, u know what I mean. Ur mother is a piece of shit, ur brother is a piece of shit, u are a piece of shit. U are a piece of shit just like ur brother"
"Bitch...behatch shit... f***!"
"
Why r u callin' me on my phone, u mother f***er, u cunt! Don't call me on my phone, don't you call me on the phone. 'Cause I'm havin' all my gang chasin' after ya"
Pas toen we uitstapten konden we een glimps van zijn gezicht opvangen : in tegenstelling tot het mentale beeld dat we ons gevormd hadden door de hele scheldtirade achter onze rug, zag hij er helemaal niet 'tuff' uit, maar een slanke blanke (Italiaans? Spaans?) beetje nerdie kaalkop in zwarte leren jas met een mooi naar omlaag gekamd snorretje.

# Case 2 : Teen's view on Sex
Toen we onderweg waren naar de filmavond van Adroit College, zaten een supersize blond Amerikaans meisje (van een zodanige proportie dat ze er echt ongezond uitziet) en een kameraad van haar (zo'n kerel à la type Slim Shady uit de song van Eminem) hun privé leven uit de doeken te doen. Rond 17 à 18 jaar. Ze waren op weg naar de Great Mall in Milpitas omdat ze daar nog 3 uurtjes moesten weekendjobben. Het meisje was redelijk in geuren en kleuren quasi aan het klagen over haar boyfriend tegen de kameraad, het woord "cheating" kwam er vaak in voor. Ze verdenkt hem liever bij andere meisjes rond te hangen dan bij haar, of zoiets. Uiteindelijk heeft ze hem 2x gebeld, waarin ze hem afsnauwde, zo echt op z'n meest kinderachtigst en bitcherigst, en grof de telefoon oplegde. Of de kameraad echte geïnteresseerd was in haar liefdesleven, kon ik niet uitmaken, maar dan pakte hij een of andere magazine op die daar lag en begon luidop voor te lezen uit de rubriek '
What women love & hate about anal sex'. Zonder gêne of ook maar enige vorm van respect voor zijn vrouwelijke reisgenoten in de tram, weerklonken woorden als "anal region... vaginas... penises... doggy style... rectum... sexual orgasm... penetrate" uit de mond van dat iel jong manneke. Pffffft. Uit het verdere verloop van hun interessant gesprek waar de hele tram mee van kon genieten, zijn we te weten gekomen dat hij al lang niet van bil is gegaan : "Man, I haven't had sex for 7 months. I hope I'll get some sex tonite". YEAH RIGHT ! dachten we...

# Case 3 : Brothers in love
Toen we van de Koreaanse filmavond terug op weg waren naar huis. Drie jonge gastjes, twee blanke broers en een bruine, stapten op de tram. De bruine jongen (beetje type jonge Lenny Kravitz met vlechtjes), had een grote zonnebril aan zonder brilglazen, en wankelde van de ene kant naar de andere kant. We hadden het eerst nog niet door, maar die kerel was dus ladderzat. Begon over de vloer te kruipen en van de ene bank naar de andere te hoppen. Blijkbaar had hij zich zat gezopen bij de twee broers die hem vergezelden. De oudste was kaal geschoren, een paar oorringen, stevig gebouwd, hangende broek, scheve pet en een grappige (bijna schattige) rode blos op zijn wang. De twee broers waren een beetje gegeneerd om met hun kameraad op de tram te zitten en lieten hem even begaan. De zatte kerel kwam op het bankje tegenover ons zitten en begon in de lucht vanalles te 'lallen' totdat de oudste van de blanke jongens naast hem kwam zitten en met hem begon te babbelen.
"Bro', I don't know why u r acting like this tonite, but u know that I luv u, man. I luv u like my own brother, man. U r my bro', man. U know I will kill someone if something happens to u, u know that..." Waarop zijn kameraad antwoordde : "Why r u keepin' following me around... stop following me around... I love ur brother more than I love u. U know why. Because he's younger". Ondertussen was de toon wat heviger geworden en begon de zatte jongen hevig tegen de muren van de tram te slaan met zijn vuist en te schoppen. "I want to get out of this f***ing train. Why am I here, I don't wanna be here..." BONK BONK BONK.
Li Jen en ik waren wel heftig geschrokken van zijn gebaren, maar vertrouwden erop dat er niet veel kon gebeuren. De conversatie sloeg op niets, en de oudere broer ging terug verder zitten bij zijn jongere broer toen zijn kameraad wat afgekoeld was. Uiteindelijk ging ook de zatte jongen terug bij de broers zitten, nog wat gerumour dat we niet konden horen... En toen, plots liet hij zijn broek zakken en stond middenin de tram in zijn boksershorts... en hij bleef in zijn boksershort... De twee broers waren gegeneerd en gingen ergens anders zitten, terwijl de kerel in kwestie een Aziatisch meisje begon te versieren - in zijn boksershorts. De twee broers keken in onze richting en verontschuldigden zich tegenover ons, en zei dat ik nog geluk had dat hij niet tegen mij begon te lullen, omdat zijn kameraad "likes Asian women".
De jongens hoopten gewoon dat hij niet opgewonden ging raken, want dat zou echt geen zicht zijn. Ik zei nog voor de grap "put it on Youtube" waardoor de sfeer al wat minder gespannen werd. Bij het uitstappen, hebben we beide jongens nog succes gewenst met de goede thuiskomst van hun kameraad en we hebben op weg naar huis er nog eens goed om gelachen...

No comments: